Facebook
ДГ Иглика
Детска градина в град Пещера

Солидарни с инициативата "Походът на книгата"

Солидарни с инициативата "Походът на книгата", деца и учителки посетиха читалнята и градската библиотека, гостоприемно посрещнати в детски отдел от г-жа Цвета Йовчева, която увлекателно и артистично им разказа и показа интересни факти и книжки. Уговорката е следващия път посещението да бъде съпроводено с гледане на филм за деца на мултимедията в читалнята.

 

            През април, месецът на културата, децата посетиха и разгледаха изложба на картини от местни художници във фоайето на читалище "Развитие" в града.

 

            Родителите, дошли в детската градина на гости в Деня на отворените врати, останаха очаровани от уменията, знанията и възпитаността на децата от яслените групи. Подготвителна група се доказа с богат сценарий и много игри по БДП, ръководена от учителките на групата.Децата от втора група увлякоха родителите си и заедно участваха в детско кулинарно шоу ала "Мастър шеф". Радостта от невероятните резултати беше огромна и за всички. Имаше много смях, отборни награди и уникални отличия, изработени от майката на Максим и Юлиян г-жа Мария Димитрова. Благодарим и! А самата окраса в групата е създадена от изключителното въображение и сръчност на учителката Ина Костадинова. Браво!

 

            Отлично се представиха 5-6 г. деца и на общинското мероприятие по БДП в градския парк на 16.05.2017г. Всяко дете гордо си тръгна със златен медал и усмивка.

 

                                                                                                С Ъ О Б Щ Е Н И Е

 

            Тържеството на подготвителна група "Училище, здравей!" по случай края на учебната година и етапа на предучилищното им образование ще се проведе на 30.05.2017г. в детската градина. Заповядайте!

 

            През месец юни по случай празника на детето очакваме голямо забавление с цирковото детско шоу, което професионалисти от софийски театър ще представят в детската градина срещу билетче от 3 лв.

 

                                                                                                С Ъ О  Б Щ Е Н И Е

 

            Уважаеми родители, поради обичайното намаляване броя на децата след изписването на "първокласниците"от 1.06.2017г. детската градина ще работи с една сборна градинска група, както обикновено за летния сезон, която ще се помещава на втория етаж заради по-голямата занималня на втора група.